Сайт на трети "б" клас - СОУ " Св. П. Евтимий" Пловдив

 
Сайт на трети "б" клас - СОУ " Св. П. Евтимий" Пловдив

 
Рейтинг: 3.00
(60)
Глог
Домашна работа
Полезни сайтове
Български език и литература
Математиката - лесна и интересна
Човек и общество
Човек и природа
Френски език
По света
Поглед кьм Космоса
Празниците през годината
Забавления и игри
За контакти


Важни съобщения Фото Галерия Chat :-)

Поглед кьм Космоса / НЛО

07 Януари 10, 14:46
Житните кръгове

Житните кръгове представляват част от поле с
житни растения, в която мистериозно се появя-
ват слягания на класовете, оформени в
определени фигури. Те се появяват за една
нощ, като обикновено около самата фигура
няма никакви следи от стъпкване на класовете...
Житни кръгове
Житни кръгове

Най-разпространеното мнение за житните кръгове е, че те са феномен на 20-ти век. Истината е, че житни кръгове са намирани и в предните столетия. Най-известния от тях е кръгът, намерен в една горска просека през 1678. В статиите на местните вестници се казва, че същество, подобно на дявола, е направило кръговете с коса. В тях се обяснява и историята на един фермер, който отказва да плати полагащата се надница на един косач, като се кълне, че по-скоро ще наеме дявола на работа, отколкото да му плати заплатата. На следващата сутрин фермерът намерил нивата си ожъната, но по удивителен начин. Цялата нива била в абсолютно правилни кръгове, които не биха могли да са дело на човек, особено работещ през нощта на светлината на газен фенер.

Някои криптолози предполагат, че житни кръгове са изобразени върху праисторически камъни и рисунки по стените на пещери в Ирландия. Други намират изображенията на житни кръгове в древноегипетски рисунки.

Първите случаи на житни кръгове в днешни времена изглежда започват в началото на 20 век, като постепенно броят им се увеличава. Рязко покачване има през 60-те, а направо драматичен брой кръгове са регистрирани през 90-те. Поне 190 житни форми са открити и документирани през 1999, може би като предизвестие за това какво ще бъде през сегашното столетие.

Друго грешно, но широко разпространено мнение е, че житните кръгове се срещат само във Великобритания. Наистина там има най-много случаи, но в САЩ има случаи от 1920 година насам, в останалата част от Европа от средата на века, а в Африка, Канада, Австралия, Централна и Южна Америка и Русия в началото на 70-те. В Япония първия случай е регистриран в края на 70-те.
 Вече четвърт век тайнствените кръгове в пшеничните поля на Англия предизвикват обществения интерес. За този период, количеството на новообразувани фигури достига близо 10 000. Интересен и слабо известен обаче, е факта, че подобни феномени се наблюдават и в други части на света - Канада, Русия, Испания, Гърция, Словакия. Общото при всички случаи е, че житните класове не са счупени или прекършени, а полягат в точно определена посока, сякаш подчинявайки се на нечия воля. Сложността на рисунките и тяхната точност, скоростта, с която се появяват (според очевидци - 10 до 15 сек.), както и неповторимостта им, ни позволяват да предположим, че това е дело на по-висш разум или сила.
През осемдесетте д-р Терънс Мейдън се опитва да обясни загадката на житните кръгове като резултат от атмосферен феномен, като завихрянето на вихър или малко торнадо. Може би, ако той самият беше виждал нещо подобно, щеше да мисли другояче. Във Финикс, Аризона, вечерните новини редовно показват пясъчни бури и торнада, танцуващи по повърхността на пустинята. Не случайно "танцуват", защото те никога не се движат в права линия. Освен това те не правят перфектно оформени кръгове, нито повалят треви и житни растения на земята. Те могат да засмучат някое растение и да го пуснат на километри от мястото, но не и да накарат житните стъбла да легнат на земята. Най-накрая, един силен вихър или едно малко торнадо биха оставили ясна диря по пътя, по който минават, а не сложни фигури само на определени места.
Друг опит да се обяснят житните кръгове е така наречената хипотеза за Гайа. Те често се появяват близо до места, където са открити древни постройки и археологически паметници като Стоунхендж, Ейвбъри, Сейлсбъри и др. Някои смятат, че тези места са духовно значими и затова житните кръгове са израз на колективната душа на Земята, която изразява по този начин отвращението си от сегашната ситуация и показва, че всички форми на съзнание ще бъдат пренасочени в нова посока на развитие. Има доста възражения относно тази хипотеза.

Житни кръгове понякога се образуват на територията на военни бази и някои вярват, че това е доказателство, че военните провеждат тайни тестове с радиационни оръжия, предназначени да унищожавта вражеските насаждения. Рзработките на нови оръжия обаче винаги се държат в строга тайна, а нищо подобно не засяга житните кръгове. Нещо повече, те се срещат по целия свят. Защо й е на британската армия да рискува и да навлиза в териториите на други страни, само за да тества ново оръжие. Още по-абсурдна е версията за двамата старци, които проникват през телените заграждения посреднощ, само за да направят няколко кръга в забранена военна зона.

Изглежда кръговете са правени от някой, когото военните не могат да засекат или на когото не могат да попречат да прониква на тяхната територия. Дори този натрапник да прави само житни кръгове, той би трябвало да предизвика голяма загриженост сред военните, защото следващия път вместо кръгове в полето, може да реши да направи няколко кръгчета от "полегнали" военни сгради. Военните със сигурност се интересуват от житните кръгове, изникващи зад техните огради.

Друга грижа за правителствата по целия свят е фактът, че житните кръгове показаха, че има някой, чийто технически възможности му позволяват да прави сложни форми от житни кръгове по целия свят, и въпреки това никой да не знае кой е той, и защо прави това. Има признаци, че британското правителство провежда политика на дезинформация по отношение на житните кръгове и се опитва да спре този или тези, които ги правят, но без успех.


Английските инженери Колин Ендрюс и Пет Делгадо, са свидетели на тайнствено появяване на кръгове. Според тях, това не отнема повече от 10-15 сек. Освен това са наблюдавали в небето над полята въздушно раздвижване, а магнетофонът им е записал звуци, наподобяващи жужене. Тяхната версия е, че кръговете се появяват в следствие на кацане на НЛО. Вярно, че подобна версия може да се приеме за простите фигури, но интересното е, че почти всички представители на научния свят категорично я отхвърлят.
Засега никой не може да каже със сигурност кой или какво предизвиква появата и еволюцията на житните кръгове. Техните послания ( ако има такива ) все още са неразбираеми. Изглежда ще мине доста време, преди да открием тайната на житните кръгове.
Най-новото в мрежата:

Дон Скот, изследовател от Калифорния, също провел редица наблюдения в тези райони, където явлението било често срещано. Техниката с която разполагал, включвала детектор за радиация, прибори за инфрачервено виждане, фотоапарати и кинокамери. Той изхождал от факта, че на местата на появата на пиктограмите било засечено присъствие на радиоактивни изотопи. И така, с помощта на детектора за радиация избрал своето място за наблюдение и разположил апаратурата си. След няколко дена, около два часа през ноща се включила инфрачервената камера. През прибора за нощно виждане, той наблюдавал, как класовете се огъват, образувайки кръг. Увеличавайки изображението, Скот видял малки “същества”, да сноват по полето. Това съвсем не били пришълци от космоса. Създатели на кръговете били … мравки. Но какво кара мравките да обикалят в кръг? По предположение на Скот, причината за това е земното магнитно поле.

Е, това обяснение поставя още повече въпроси. По отношение на елементарните кръгови форми, бихме могли да преглътнем подобно твърдение, но какво да кажем за “Дървото на живота”, за “Келтската плетеница”, съвършенните фигури на цветя и сложните плетеници? Какви са тези аномалии в магнитното поле на земята и защо са толкова симетрични и математически съвършенни? Освен това, представете си какво количество мравки е необходимо, за да се направят тези гигантски фигури. Милиарди! Трилиони! Най-накрая остава въпроса, защо тези мравки правят фигурите?

Просто фигури или послание

Кръговете в Английските поля, появили се през миналата година, изглежда, не са оставили съмнение у нито един здравомислещ човек какво изобразяват. Достатъчно е да видите дванадесетоъгълната звезда, която е закрепена с 36 лъча към вътрешен шестостен, затворен в кръг с диаметър 200м. Подобен орнамент, както потвърждават специалистите, много напомня на напречния разрез на двойната спирала на ДНК. 

И така, все по-настоятелно се налагат няколко извода:
1. Пиктограмите не са фигури, появили се в следствие на елементарно завихряне на въздушни маси. Тяхната сложност, съвършенна точност и разнообразие на форми категорично отхвърлят такова обяснение.
2. Математическата точност на изображенията говори за намесата на интелект, добре запознат с основните закони в математиката (геометрията).
3. Пиктограмите, най-вероятно са опит за контакт и изпращане на някакво послание към нас.
4. Зачестилата поява на нови фигури вероятно означава наближаване на някакво събитие с голямо значение за земята.
Снимки на най-новите житни кръгове:
 

Клатфорд, близо до Марлборо, Уилшир.
 
 

Житни кръгове


Уинчестър, Хемпшир


 
Житна формация близо до Бекхамптън, Уилшир
 
Забелязана на 11 юли 2005
 
Фермерът, на чиято ниво се е появил кръгът, е забранил достъпа до него и близо до него и е заплашвал, че ще го ожъне.
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.0723