Сайт на трети "б" клас - СОУ " Св. П. Евтимий" Пловдив

 
Сайт на трети "б" клас - СОУ " Св. П. Евтимий" Пловдив

 
Рейтинг: 3.00
(60)
Глог
Домашна работа
Полезни сайтове
Български език и литература
Математиката - лесна и интересна
Човек и общество
Човек и природа
Френски език
По света
Поглед кьм Космоса
Празниците през годината
Забавления и игри
За контакти


Важни съобщения Фото Галерия Chat :-)

Поглед кьм Космоса / НЛО

07 Януари 10, 14:45
НЛО в България

                           ЗАГАДКАТА НА КРЪГОВЕТЕ В ДОБРУДЖА


Излъченият неотдавна филм “Следите” с участието на холивудската звезда Мел Гибсън отново възроди интереса към една от най-големите загадки в хилядолетната история на човечеството. Счита се, че кръговите мегалитни съоръжения в британския Стоунхендж и китайската област Кингхе с възраст над 3000 години маркират именно древни прояви на явлението “кръгове в житата”. Първите документирани прояви на феномена “житни кръгове” се свързват със сферично образувание, появило се в нива близо до холандския град Асен през 1590 г. и “окосено от дявола за една нощ” поле от лятото на 1678 г. в Стирлингшир, Шотландия. От края на 70-те години на ХХ век пшеничните и житни поля на Великобритания все по-често са набраздявани от странни геометрични фигури с нарастваща сложност и честота на проява. За изследване на мистерията, обхванала всички климатични пояси по земното кълбо се обособява дори дял в науката, наречен цереология. Плеяда от версии за естеството на полиморфните творения търси в тях влиянието на особен вид гъби, въздействието на странни атмосферни завихряния, мистериозни плазмени полета и дори открива в непонятната символика послания от задгробния свят и намеса на извънземни същества. Българският фолклор също пази легенди и предания за периодично появяващи се от незапомнени времена странни кръгове в нивите и поляните по нашите земи. Народът ги наричал “самодивски хора” и ги избягвал, вярвайки, че са оставени от обгърнати в светлина и танцуващи в мрака безсмъртни магически създания, общуването с които носи гибел.

През 90-те години на ХХ век наред със “самодивските” кръгове в България започват да се появяват и други пробуждащи недоумение и страхопочитание странни формации. Вести за забелязани в Добруджа странни кръгови следи във все още неожънатите ниви, оставени “най-вероятно от извънземни посетители”, предизвикват сензация през лятото на 1998 г. Седнали във високите кабини на два комбайна в разгара на жътвата, механизатори от силистренското село Цар Асен първи съзират чудатите образувания в местността “Хайдушка поляна”. Те завеждат на мястото невярващи свои съселяни и пред изумените им погледи се разкриват няколко релефно открояващи се кръгли очертания със среден диаметър от два метра и разстояние помежду им 10 метра. Подобни тревни кръгове започват да се появяват и в “контактна зона” край село Карапелит, недалеч от Добрич. На 7 май 2000 г. ръководен от видния уфолог Иван Лазаров изследователски екип от русенския Клуб за генериране на парадоксални алтернативи “Мъдромер” се натъква на конфигурация от множество кръгове с форма на правилна окръжност, образувани от гъста и бързорастяща трева в три различни местности около град Исперих. Мистерията остава непревземаема и след няколкомесечните проучвания с участието на водещи учени и експерти. Установено е, че за разлика от т.нар. “самодивски кръгове”, при които тревата изсъхва и по контура на кръговете няма растителност, при формациите край Исперих тревата само се е слегнала, но е с по-тъмен цвят. Агрохимичният анализ на чимове от центъра, периферията на кръга и от околния терен в лабораторията на ИЗС “Образцов чифлик” - Русе показва необичайно и непонятно бързо израстване на тревата, образуваща кръговете. Учени от Геофизичната лаборатория на БАН в Русе изказват неофициално предположение, че кръговете са провокирани от повърхностни карстови форми, но не успяват да обяснят защо идентични форми се появяват върху различни по структура и състав участъци от терена. Версията за влиянието на спори и мицел също е безсилна да разкрие причината за образуването на серия от правилни окръжности, чиято цялостна композиция е различима само от птичи поглед. Г-н Лазаров цитира и заключенията на експерти от Гражданска защита и РИОСВ-Русе, според които радиационният фон в района е нормален, а концентрацията на тежки метали в почвата е под пределно допустимите концентрации и не би могла да влияе върху появата на симетричните кръгове. Участник в експеримент на уфологичния екип, застанал в средата на един от кръговете споделя, че почувствал как “някаква сила” (силово поле) се стреми да го изхвърли извън очертанията му. Към въпросителните около възможния произход на българските “кръгове в полята” се прибавя още една.

В ранните часове на 28 април 2001 г. кметът на разградското село Дряновец Георги Динков забелязва висящо над къщите огромно жълтеникаво кълбо с големината на пълна луна, което светело като прожектор. Множество очевидци виждат същото НЛО да се появява около 4-4,30 ч. и през следващите две нощи в продължение на час, след което изчезвало. Същият 28 април агрономът от местната земеделска кооперация Димитър Георгиев тръгва да обиколи нивите с пшеница и в местността Васильов геран на 8 км от Дряновец се натъква на странно оформени кръгове и полукръгове от изсъхнала, сякаш сварена растителност. Огромен правилен кръг с диаметър 50 метра разполовявал на две цъфнал храст. Георгиев е убеден, че придобилите жълтокафяв цвят растения в очертанията на кръговете и полукръговете не са поразени от хербициди, а от много висока или много ниска температура. Специалисти от клуба “Мъдромер” откриват и два 40-сантиметрови отпечатъка от натиск на масивно тяло. В следващите месеци белезите от мистериозната интервенция се изгубват. Уфологът Иван Лазаров изказва хипотезата, че аномалните следи са продукт на свръхсекретни военни експерименти с авангардно микровълново оръжие от резонансен тип, което въздейства само механично, като отнема хлорофила на растенията, но не и върху генетиката на флората и фауната, с което се обяснява отсъствието на радиация. Възрастните хора от Дряновец обаче твърдят, че неведнъж са виждали светещи тела, кръжащи нощем над полето. Те си спомнили, че още през 50-те години на миналия век над Дряновец са се появявали НЛО като това, наблюдавано в края на април 2001 г. Понякога те били стряскани и от появата на странни светения край селото.

След продължителните теренни проучвания и лабораторни анализи уфолози и дори някои учени са вече убедени, че кръговете в добруджанските поля не са нищо друго, освен поредното уникално проявление и доказателство за намесата на извънземен “фактор” на територията на България. 

     ГАБРОВСКИЯТ БАЛКАН КРИЕ ГРОБИЩЕ НА ЗВЕЗДНА РАСА


От дълбока древност земите на Централна България по оста Казанлък-Габрово-Велико Търново имат мистичната слава на мощни контактни зони за общуване със силите на незримото. Розовата долина е известна още като българската “Долина на царете” с тракийската столица Севтополис и безпрецедентното за тази част на света струпване на уникални като архитектура и художествена украса древни гробници. В габровския балкан гордо се изправят фортификационни и култови постройки от времето на Римската империя. Велико Търново приютява легендарни строежи от всички епохи, сред които се открояват дворците и храмовете на последната ни европейска столица преди османското нашествие. Сакралното излъчване на териториите в географския център на страната ни съсредоточава и поражда изключително странни и необясними прояви на свръхестественото и в наши дни.

В декемврийска утрин на 1988 г. очевидци са стъписани от появата на силно осветено в долната си част странно кълбовидно тяло, разпръскващо жълти и сини светлини над Гюсовския връх в Стара планина, недалеч от прочутия със своя храм-паметник връх Бузлуджа. С помощта на малък бинокъл свидетелите успели да проследят кацането на НЛО на самия връх, състояло се между 7 и 8 часа призори. Вечерта на 24 септември 1990 г. пътуващото с автомобил “Москвич” семейство на казанлъчанката Детелина Дундова, а по-късно и патрулиращите старшини Боян Боянов и Станчо Костов наблюдавали придвижващ се в посока от минералните бани в Овощник към Бузовград НЛО, променящ формата си от “платно на платноходка” на полумесец и футболна топка, преди да се дематериализира. По време на “пришествието” на неидентифицирани кълба и черни “триъгълници” над Белгия и Средна Европа в периода 1990-1991 г. над Казанлъшко многократно са наблюдавани аномални обекти, излъчващи червеникава светлина и с геометрия, променяща се пред очите на очевидците от сфера на елипса и дори “спускащ се парашут”. Журналистката от казанлъшкия вестник “Искра” Стоянка Нешева дори изказва предположение, че Средна гора е зимна база на преминалите в небето над Стария континент НЛО.

Световноизвестната руска парапсихоложка и ясновидка Елена Вакуленко, която твърди, че извънземни същества от съзвездието Плеяди са на Балканите още от времето на Атлантида, а техните потомци са маите и дошлите през Хималаите и азиатските степи прабългари, определя енергийното поле на България като “уникално”. По време на семинар по парапсихология и биоенерготерапия в Габрово Вакуленко установява, че в местността “Люляците” съществува невероятно мощна контактна зона. НЛО със сферична и капковидна форма нееднократно са прелитали край платото “Градище” над Габрово, където се намират руините на римска крепост. Родената в Горнооряховско софийска контактьорка инженер Милка Стоянова също твърди, че НЛО кацат често на т.нар. Киселчова могила в Габрово.

През последните 15 години появата на неидентифицирани обекти във вид на огнени сфери, полумесеци и призми, променящи мигновено формата и размерите си и извършващи непостижими за съвременната авиация маневри е все по-често явление в района на Габрово, Севлиево и Велико Търново. На 11 декември 2000 г. над старопрестолния град прелита НЛО, заснет с видеокамера от Валентин Русанов, оператор в телевизия “Евроком-В.Търново”. След анализ на видеоматериала от TV-специалисти и експерти по компютърна техника и информационни технологии се установява, че обектът е развил невероятните 150 000 км/ч. По време на своята екстремна визита НЛО извършил светкавична маневра от синусоидално движение по хоризонтала към праволинейно движение по вертикала, понасяйки натоварване от 1000 G, немислимо за създадено от човек техническо съоръжение.

Жители на Габрово и региона твърдят, че от десетилетия общуват с расата, която стои зад изявите на НЛО в Централна България. На 18 ноември 1989 г. около 17 часа, докато се разхождала в градината си, бившата учителка от севлиевското село Душево Анна Пенкова съзряла пламтящо кълбо, в предната част на което се виждали същества в небесносиня материя и бели скафандри. Безмълвният контакт продължил три часа. В продължение на повече от 30 години Стоян Стоянов от Габрово контактувал с високи, руси, атлетични и облечени в сребристи костюми пришълци от планетата Зорая. Той запазил обширна информация по медицина, археология и философия на чуждия свят, но починал от здравословни усложнения вследствие на честото изпадане в състояние на транс. Според споменатата Милка Стоянова славяните са произлезли именно от покритата със зеленина и езера планета Зорая, отстояща на 20 000 светлинни години от Земята. В родното си горнооряховско село Първомайци Стоянова осъществила близка среща от втори вид със синкавобяло пулсиращо НЛО, което се спуснало на повърхността, приемайки формата на круша. По телепатичен път й бил обещан реален контакт с екипажа на кораба пред пещера край близкото село Мусина. В уреченото време пред Стоянова и още 12 очевидци се приближил същият НЛО и от него се спуснала блестяща лента, преобразила се във фосфоресцираща круша и се пръснала. Тогава се явили стройните руси хуманоиди от Зорая - Жейк, Лот и Гео. Когато контактьорите понечили да поздравят звездните братя, пришълците отстъпили назад, за да не “изгорят” крехките тела на земляните. След това всички насядали, но зораините изчезнали от видимия спектър и присъствието им само се усещало.

Инопланетяните споделили своите прогнози за бъдещето на света и в частност на България, предричайки, че след 1999 г. страната ни ще започне да се съвзема от икономическата криза. Най-интригуващото им разкритие обаче било, че в скалиста местност край габровското село Армяни имало заровени останки от извънземна цивилизация. Издирването им в опит да се разкрие истината за реалния произход на българите и самото човечество вероятно ще бъде едно от най-сериозните предизвикателства пред родната ни уфология.
http://www.secretsbg.com/
Автор: Мирослав Минчев


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.4621